Politika privatnosti

Echo veoma ozbiljno shvata svoju odgovornost za zaštitu ličnih podataka.

Echo sluh je posvećen zaštiti vaše privatnosti i pružanju najboljeg mogućeg iskustva korištenja naše web stranice. Kako biste što efikasnije iskoristili vrijeme provedeno na našim stranicama, potrebni su nam određeni osobni podaci o vama koji će nam pomoći da vam pomognemo i prilagodimo sadržaj vašem ukusu i željama.

Molimo pročitajte ovu izjavu da shvatite kako postupamo s vašim ličnim podacima. Ova izjava se može promijeniti, pa vam preporučujemo da je povremeno provjeravate.

Ova politika privatnosti opisuje načine na koje Echo koristi lične podatke posjetitelja. Davanjem vaših ličnih podataka i prihvatanjem Politike privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Ako se Politika privatnosti promijeni, izmijenjeni tekst Politike objavit ćemo na ovoj stranici. Daljnjim korištenjem naše stranice, kao i pružanjem svojih podataka prilikom online kontakta, potvrđujete da ste saglasni sa izmjenama Politike.

Izjava o privatnosti je dokument koji jamči zaštitu privatnosti naših korisnika na Internetu. Možete pregledavati web stranicu besplatno i bez obaveze otkrivanja vašeg identiteta ili ostavljanja bilo kakvih osobnih podataka. Odlučite li iskoristiti neku od usluga koje nudimo (Pitanje, Komentar, Iskustvo), nužno je da nam ostavite lične podatke, kako bismo bili u mogućnosti da vam obezbedimo traženo. Tražimo samo informacije koje su neophodne kako bismo što bolje proveli vaš zahtjev. (Kada se postavi pitanje, potreban nam je kontakt za povratne informacije.)

PRIKUPLJANJE INFORMACIJA – metod i razlog

Web stranica traži vaše osobne podatke samo ako želite koristiti neku od naših usluga i dobrovoljno ispuniti formulare na našoj web stranici.

Ako posjetite web stranicu, naš web provajder automatski bilježi podatke koji uključuju IP adresu vašeg računala, tip pretraživača, naziv domene, vrijeme posjete, adresu web stranice sa koje ste došli i sve informacije o stranicama koje posjećujete. našu web stranicu, o čemu ste bili obaviješteni na svim stranicama web stranice.

Ove podatke koristimo za statističku analizu korištenja naših stranica, s ciljem poboljšanja kvaliteta usluge.

Napomena: naš web provajder ne bilježi vašu e-mail adresu ili bilo koje druge podatke koji bi se mogli koristiti za vašu ličnu identifikaciju. Možete isključiti prikupljanje ovih podataka ako ispravno postavite svoj web pretraživač – više o tome u nastavku.

Podaci koje prikupljamo su sljedeći:

 • Domen i IP adresa
 • Vrsta pretraživača i operativnog sistema koji se koristi za pristup našoj stranici
 • Vrijeme pristupa i dužina posjete
 • Stranice koje posjećujete
 • Ako ste povezali naš portal sa druge stranice, adresu te stranice
 • Ako nam sami proslijedite informacije

U kojim slučajevima bilježimo vaše privatne podatke:

 • Postavljanje pitanja
  (ime, email – na koji Vam šaljemo odgovor)
  Kontakt podaci i pitanja također se pohranjuju u internu bazu podataka sve dok autor ne zatraži da se pitanje izbriše iz interne baze podataka.
 • Pretplatite se na bilten (newsletter)
  (email adresa)
 • Ostavljenje sadržaja
  (jpg, gif, png datoteka, ip adresa)
  Ako otpremate slike na web stranicu, trebali biste izbjegavati otpremanje slika koje sadrže lične podatke i podatke o lokaciji slike (EXIF GPS). Iz njih možete pročitati podatke o lokaciji na kojoj je slika snimljena. Sadržaj se može pohraniti trajno ili dok autor ne zatraži da izbrišemo dokument.
 • Ostavljanje izjava
  (ime, e-mail, iskustvo)
  Iskustva i podaci prilikom njihovog unosa se interno bilježe na serveru i tamo pohranjuju u bazi podataka dok se ne zatraži brisanje. Takođe će ostati na hosting serveru kao rezervna kopija najviše godinu dana. Prilikom objavljivanja vaših iskustava i izjava na web stranici, ne postavljamo vaše lične podatke, IP adresu ili adresu e-pošte.

KORIŠĆENJE PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Vaši lični podaci se koriste:

 • Tako da Vam možemo dati odgovor u najkraćem roku.

KAKO DIJELIMO INFORMACIJE S DRUGIMA

Web stranica neće prodavati, trgovati, iznajmljivati ​​ili davati vaše lične podatke trećoj strani, osim ako je to neophodno za pružanje usluge. Ukoliko ne želite primati informacije o promjenama na našim web stranicama, novostima o našoj ponudi i sličnim informacijama, javite nam se. Vaše ime će biti izbrisano sa naših lista ubrzo nakon što primite vašu poruku.

Echo sluh može otkriti lične podatke klijenta:

 • Ako to zahtijeva sud
 • Ako je potrebno da zaštitimo prava i vlasništvo nad našim web stranicama
 • Ako je potrebno radi zaštite lične sigurnosti naših korisnika ili javnosti.

SIGURNOST PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Web stranica posebno vodi računa o tome da prikupljeni podaci o korisnicima budu sigurni i zaštićeni od gubitka, izmjene, neovlaštenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe.

Web stranica je na sigurnom SSL serveru. Pratimo stroge sigurnosne procedure u vezi sa pohranom i otkrivanjem informacija koje nam dajete kako bismo spriječili neovlašteni pristup njima.

Linkovi s naše web stranice mogu voditi na druge web stranice. Nismo odgovorni za politike ili procedure zaštite podataka, niti za sadržaj na ovim web stranicama.

Ne dobijamo vaše lične podatke prilikom pregledavanja web stranice Echo Sluha. Ako se na našim stranicama prikupljaju lični podaci, onda se to uvek, ako je to moguće, čini na dobrovoljnoj osnovi. Molimo pročitajte napomene o zaštiti podataka u nastavku. Imajte na umu da sami možete spriječiti pohranjivanje kolačića i da u bilo kojem trenutku možete izbrisati već spremljene kolačiće ako želite. Iskoristite, ako je potrebno, mogućnosti da spriječite ili ograničite korištenje i korištenje podataka od strane trećih lica.

a.) Kolačići

Kolačić je datoteka koju – ako to dozvoljavaju postavke Vašeg pretraživača – postavljamo na Vaše računalo kada posjetite našu web stranicu ili obavljate određene aktivnosti. Kolačić sadrži određene informacije koje smo poslali na vaš računar i pohranjuje određene postavke i podatke za razmjenu s našim sistemom putem vašeg pretraživača.

Koristimo tzv. kolačići sesije („kolačići sesije“) koji se pohranjuju tokom vaših posjeta našoj web stranici i brišu se kada završite svoju sesiju. Osim toga, koristimo i trajne kolačiće koji ostaju na vašem računalu nakon završetka sesije. Trajni kolačić sadrži identifikator pomoću kojeg možemo identificirati vaš računar. To nam omogućava da poboljšamo naše usluge kada ponovo posjetite našu web stranicu, ali ne možemo povezati vaše osobne podatke s tim identifikatorom.

Ako ne želite da koristite kolačiće, aktivirajte odgovarajuća podešavanja vašeg pretraživača, koja se nalaze u meniju „Dodaci“ pod „Podešavanja“ ili „Internetske opcije“ i odeljku „Zaštita podataka“ uobičajenih pretraživača. Putem ovih postavki također možete izbrisati sačuvane kolačiće.

Ali imajte na umu da su određeni kolačići potrebni da bi se omogućile osnovne funkcije web stranice. Naime, ako ne prihvatite kolačiće, naša web stranica možda neće raditi ispravno. U nastavku ćete saznati kako možete spriječiti pohranu određenih kolačića.

b.) Mjerenje konverzije putem Facebook Pixela

Kao dio našeg prisustva na mreži, koristimo Facebook Pixel kompanije Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD („Facebook“). Možemo ga koristiti za praćenje aktivnosti korisnika nakon što su vidjeli oglas na Facebooku ili kliknuli na njega. Na ovaj način možemo registrovati efikasnost Facebook oglasa u statističke svrhe i svrhe istraživanja tržišta. Podaci registrovani na ovaj način su anonimni, stoga ne vidimo lične podatke pojedinačnih korisnika.

Međutim, Facebook pohranjuje i obrađuje te podatke o kojima ćemo vas obavijestiti prema našim saznanjima. Facebook može povezati ove podatke sa vašim Facebook nalogom i koristiti ih u sopstvene promotivne svrhe, u skladu sa Facebook uslovima korišćenja podataka m.facebook.com/about/privacyshield/. Možete omogućiti Facebooku i njegovim partnerima da prikazuju oglase na i izvan Facebooka. Nadalje, u ove svrhe, kolačić se može pohraniti na vašem računalu.

Samo korisnici stariji od 16 godina mogu dati pristanak na Facebook. Ako ste mlađi, obratite se roditeljima. Kliknite ovdje ako želite da povučete svoj pristanak: www.facebook.com/settings.

c.) Remarketing

Koristimo Google oznake za remarketing. Ovo su usluge kompanije Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD; u daljem tekstu “Google”). Google koristi kolačiće koji se pohranjuju na vašem računalu, a koji omogućavaju analizu vašeg korištenja ove web stranice. Informacije o vašem korištenju web stranice (uključujući vašu IP adresu) koje generira kolačić šalju se na Google server u SAD-u i tamo pohranjuju. Google zatim skraćuje IP adresu za posljednja tri oznake, i kao rezultat toga, jasna povezanost IP adrese s ličnim podacima više nije moguća. Google će koristiti ove informacije za procjenu vaše upotrebe web stranice, za sastavljanje izvještaja o aktivnostima web stranice i za pružanje usluga u vezi s korištenjem interneta. Ako je potrebno, Google će ove informacije prenijeti trećim licima ako je to zakonski propisano ili ako treće strane obrađuju podatke u Googleovo ime. Treće strane, uključujući Google, objavljuju oglase na web stranicama i također koriste pohranjene kolačiće za posluživanje oglasa na osnovu prethodnih posjeta korisnika ovoj web stranici. Google nikada neće povezati vašu IP adresu sa bilo kojim drugim podacima koje ima. U bilo kojem trenutku možete prigovoriti protiv prikupljanja i pohranjivanja podataka sa efektom za buduću obradu. Osim toga, možete deaktivirati korištenje kolačića od strane Googlea otvaranjem stranice za deaktivaciju Google oglasa. Međutim, moramo vas upozoriti da u tom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove web stranice. Korištenjem ove web stranice dajete pristanak da Google može obraditi vaše prikupljene lične podatke na prethodno navedeni način iu gore navedene svrhe. Možete uložiti prigovor na prikupljanje i pohranjivanje podataka u bilo kojem trenutku s efektom na buduću obradu.

d.) Doubleclick by Google

Koristimo Google Doubleclick. To je usluga kompanije Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD, u daljem tekstu “Google”). Doubleclick by Google koristi kolačiće kako bi vam prikazao oglase koji su relevantni za vas. Pri tome vaš pretraživač dobiva pseudonimni identifikator (ID) kako bi provjerio koji se oglasi prikazuju u vašem pretraživaču i koje ste oglase otvorili. Kolačići ne sadrže lične podatke. Upotreba ovih kolačića omogućava Googleu i web stranicama njegovih partnera da objavljuju oglase samo na osnovu prethodnih posjeta našoj ili drugim web stranicama. Google nikada neće povezati vašu IP adresu sa bilo kojim drugim podacima koje ima. U svakom trenutku možete prigovoriti prikupljanju i pohranjivanju podataka s učinkom za budućnost. Osim toga, korištenje kolačića od strane Googlea možete deaktivirati otvaranjem stranice za deaktiviranje Googleove promocije. Informacije o vašem korištenju web stranice koje generira kolačić šalju se na procjenu na Google server u SAD-u i tamo se pohranjuju. Google će podatke prenositi trećim licima samo na osnovu zakonskih propisa ili u okviru obrade podataka od strane izvršitelja. Google nikada neće povezati vaše podatke s drugim podacima koje prikuplja Google.

Korištenjem ove web stranice dajete pristanak da Google može obraditi vaše prikupljene lične podatke na prethodno navedeni način iu gore navedene svrhe. Možete uložiti prigovor na prikupljanje i pohranjivanje podataka u bilo koje vrijeme s efektom za budućnost. Osim toga, korištenje kolačića od strane Googlea možete deaktivirati posjetom stranici za deaktiviranje Google oglašavanja. Međutim, moramo vas upozoriti da u tom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove web stranice. Možete uložiti prigovor na prikupljanje i pohranjivanje podataka u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost korištenjem sljedeće veze (https://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=de) pod produženom deaktivacijom DoubleClick preuzmi i instaliraj dostupne dodatke za preglednik.

e.) Praćenje konverzije

Naša web stranica također koristi Google praćenje konverzija. Pritom Google Adwords na Vaš računar postavlja kolačić ako ste preko Googleovog oglasa došli na našu internet stranicu. Ovi kolačići ističu nakon 30 dana i ne koriste se za ličnu identifikaciju. Ako korisnik posjeti određene stranice na web stranici Adwords klijenta, a kolačić još nije istekao, Google i klijent mogu prepoznati da je korisnik kliknuo na taj oglas i bio preusmjeren na tu stranicu. Ako korisnik posjeti određene stranice na web stranici Adwords klijenta, a kolačić još nije istekao, Google i klijent mogu prepoznati da je korisnik kliknuo na taj oglas i bio preusmjeren na tu stranicu. Informacije prikupljene uz pomoć kolačića konverzije koriste se za generiranje statistike konverzije za Adwords korisnike koji su se odlučili za praćenje konverzija. Adwords klijenti saznaju ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas i preusmjereni su na stranicu s oznakom Conversion-Tracking, ali ne primaju nikakve informacije po kojima se korisnici mogu lično identificirati. Ako ne želite sudjelovati u procesu praćenja, možete odbiti automatsko pohranjivanje kolačića – npr. putem postavke pretraživača koja općenito deaktivira automatsko spremanje kolačića. Također možete deaktivirati kolačiće za praćenje konverzija tako što ćete postaviti svoj preglednik da blokira kolačiće s domene www.googleadservices.com. Googleove informacije o zaštiti podataka u vezi sa praćenjem konverzija pronaći ćete ovdje (http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/).

f.) AdRoll

Naša web stranica koristi tehnologiju retargetinga AdRoll (AdRoll, 972 Mission St, 3rd Floor, San Francisco, CA 94103, SAD), što nam omogućava da svojim oglašavanjem ciljamo korisnike interneta koji su već pokazali interes za našu web stranicu i naše ponude. Iz studija znamo da je za korisnike interneta prikaz personaliziranog oglašavanja prema njihovim interesovanjima zanimljiviji od ostalih reklama. Prikaz oglašavanja se vrši u retargetiranju na temelju analize prethodnog ponašanja korisnika na temelju kolačića. Naravno, ni ovdje se ne pohranjuju osobni podaci, primjenjuje se i tehnologija retargetiranja u skladu sa važećim zakonskim odredbama o zaštiti podataka.

Možete saznati više o pravilima zaštite podataka i smjernicama za zaštitu podataka, kao i uložiti prigovor na anonimnu analizu vašeg ponašanja prilikom pretraživanja interneta (opt out). U tu svrhu slijedite ovaj link: www.adroll.com/about/privacy.

g.) Google Analytics

Ova web stranica koristi uslugu Google Analytics kompanije Google Inc. (“Google”) za internet analizu. Google Analytics koristi tzv. “kolačići” su tekstualne datoteke koje se postavljaju i pohranjuju na vašem računalu i koje omogućavaju analizu vašeg korištenja web stranice. Informacije o vašem korištenju web stranice (uključujući vašu IP adresu) koje generira kolačić šalju se na Google server u SAD-u i tamo pohranjuju.

Samo u posebnim slučajevima puna IP adresa će biti poslana na Google server u SAD-u i tamo skraćena. Po nalogu operatera te web stranice, Google će koristiti ove informacije kako bi procijenio vaše korištenje web stranice, napravio izvještaj o aktivnostima na web stranici i pružio operateru te web stranice daljnje usluge u vezi s korištenjem web stranice. web stranica. Google ni na koji način neće povezivati ​​vašu IP adresu koju ste dobili od vašeg pretraživača u okviru Google Analytics sa bilo kojim drugim podacima koje ima.

Sljedeće funkcije Google Analyticsa koristimo za oglašavanje na stranici, odnosno za Remarketing, izvještaje o prikazima na Google Display mreži i Google Analytics izvještaje o učinku prema demografskim karakteristikama i interesima. Možete deaktivirati Google Analytics za oglašavanje na stranici i prilagoditi oglase na Google prikazivačkoj mreži putem postavki oglasa ili upravitelja postavki oglasa.

Spremanje kolačića možete spriječiti aktiviranjem odgovarajućih postavki u softveru vašeg pretraživača, ali vas moramo upozoriti da u tom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove web stranice. Nadalje, možete spriječiti registraciju podataka koje generiše kolačić i koji se odnose na korištenje web stranice (uključujući vašu IP adresu), kao i obradu ovih podataka od strane Googlea, preuzimanjem i instaliranjem dostupnih dodataka za preglednik na sljedećem linku:

tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Detaljnije informacije o uvjetima korištenja i zaštiti podataka naći ćete na www.google.com/analytics/terms/de.html ili www.google.de/intl/de/policies/. Registraciju podataka možete spriječiti tako da Google Analytics tako što ćete otvoriti sljedeću web stranicu i preuzeti dodatak pregledniku za deaktivaciju Google Analytics: tools.google.com/dlpage/gaoptout. Postavlja se kolačić za isključivanje (OptOutCookie) koji će spriječiti buduću registraciju vaših podataka prilikom posjete toj web stranici. Ako općenito ne želite prihvatiti kolačiće, promijenite odgovarajuća podešavanja vašeg pretraživača. Imajte na umu da ovo može ograničiti funkcionalnost web stranice.