Slušni aparati
za djecu

Dječji slušni aparati - Savršena kombinacija tehnologije i dizajna za vaše mališane

Zašto je važno brinuti o sluhu djeteta od malih nogu?

Djeca kroz slušanje uče o svijetu oko sebe. Pravilna njega sluha im omogućava da u potpunosti iskuse svijet, razviju govor i stvore veze s ljudima oko sebe. Pravovremeno otkrivanje i rješavanje problema sa sluhom može biti ključni faktor u pravilnom razvoju Vaše djece. Ako sumnjate na problem sluha kod vašeg djeteta, prvo što biste trebali učiniti je napraviti audiometrijski test kako biste utvrdili tačno stanje sluha.

Prednost naših slušnih aparata

Ukoliko se utvrdi da je djetetu potreban slušni aparat, od presudne je važnosti da odaberete onaj koji će zadovoljiti apsolutno sve potrebe.

Tehnološka superiornost: Naši uređaji koriste najnoviju tehnologiju za isporuku kristalno čistog zvuka.

Dizajnirano za djecu: Veseli i šareni dizajni koji će se svidjeti svakom djetetu, uz maksimalnu udobnost nošenja.

Otpornost na svakodnevne izazove: Vodootporan i otporan na udarce, savršen za aktivne mališane.

Profesionalna podrška: Naš tim dječjih akustičara je tu da pruži podršku i savjete u svakom trenutku

Dečiji slušni aparati sa motivima različitih životinja

Kako vam ECHO može dalje pomoći?

Uređaj koji odaberete mora zadovoljiti vaše slušne, vizualne i aktivnosne potrebe. Također je važno pronaći optimalno rješenje za svoj budžet i mogućnosti, stoga je ključno konsultovati se sa stručnim dječjim akustičarom. 

Svjesni izazova i problema sa kojima se roditelji susreću, pružamo pogodnosti koje će Vam značajno olakšati kupovinu:

Kupovina preko RFZO naloga
Plaćanja na 48 rata bez kamate
Besplatna proba aparata na 14 dana
Besplatan fiting i servisiranje 2 godine
Garancija 2 godine

Često Postavljena Pitanja

Ako primijetite da vaše dijete ima problema sa sluhom, važno je da ga odvedete na ispitivanje sluha. Stručnjak će procijeniti obim štete i preporučiti odgovarajuće rješenje.

Da, slušni aparati za djecu su posebno dizajnirani da odgovaraju anatomiji djetetovog uha i da podrže specifične razvojne potrebe djeteta.

Djeca često mogu biti nesigurna oko nošenja slušnog aparata. Važno je da komunicirate s njima, objasnite im prednosti i pružite im podršku. Također, mnogi uređaji dolaze u različitim bojama i dizajnom koji se mogu svidjeti djeci.

Djeca brzo rastu, pa je važno redovno provjeravati i prilagođavati slušni aparat njihovim potrebama. Za više informacija o optimalnim periodima za kontrolu, najbolje je da se obratite akustičaru

Iako su mnogi moderni slušni aparati otporni na vodu i prašinu, preporučujemo da vaše dijete skine slušni aparat kada se kupa, pliva ili se bavi intenzivnom fizičkom aktivnošću.

Važno je da svom djetetu objasnite kako pravilno čistiti i čuvati svoj uređaj. Redovno provjeravajte svoj uređaj i savjetujte se sa stručnjacima o najboljim praksama održavanja.

Zakažite besplatan
test sluha i uređaj

Možete nas pronaći u skoro svim gradovima.