Slušni aparati
preko socijalnog

Šta je RFZO račun?

RFZO znači Republički fond za zdravstveno osiguranje u Srbiji. Naredba RFZO je dokument koji omogućava pacijentima primanje medicinske pomoći, uključujući slušne aparate, pod određenim uslovima i na teret zdravstvenog osiguranja. Imajte na umu da je jedan od važnijih uslova stepen oštećenja sluha.

Osiguranici RFZO ostvaruju pravo na slušni aparat uz subvenciju pod uslovima propisanim Pravilnikom o nabavci medicinskih pomagala.

Kako do RFZO računa i besplatnih slušnih aparata u 6 koraka?

Da biste dobili besplatne slušne aparate preko RFZO-a, trebate učiniti sljedeće:

  1. Test sluha: Zakažite besplatan test sluha kako biste saznali imate li i koliko problema sa sluhom. Možete zakazati ispitivanje sluha klikom ovdje.
  2. Posjeta izabranom ljekaru : Posjetite izabranog ljekara da vam da uputnicu za ORL specijalistu.
  3. Odlazak kod ORL specijaliste: Doktor će obaviti audiometrijski pregled sluha, ako se utvrdi da vam je potreban slušni aparat, lekar će vam izdati recept
  4. Zakazivanje termina za testiranje i izdavanje uređaja: Nakon što vam ORL lekar izda recept, potrebno je da zakažete termin i dobijete potvrdu za testiranje slušnog aparata. Svoj termin možete zakazati klikom ovdje.
  5. Izvještavanje filijale RFZO: Sa primljenom kompletnom dokumentacijom prijavite se doktorskoj komisiji u relevantnoj filijali
  6. Kupovina slušnog aparata: Uz ovjerenu narudžbu vraćate se na mjesto gdje ste isprobali slušni aparat za izdavanje, gdje troškove snosi fond zdravstvenog osiguranja.

Treba napomenuti da iako socijalno pokriva samo osnovne modele slušnih aparata. Ukoliko želite neke modernije modele ili dodatne funkcije, mogu biti dostupni uz određenu doplatu.

Čovek koji je otišao kod doktora na pregled

Kako vam ECHO može dodatno pomoći?

ECHO vam može znatno olakšati organizaciju testa sluha i zakazivanje termina za isprobavanje uređaja. Takođe, ukoliko odlučite da doplatite uređaj ili eventualno kupite bez narudžbe RFZO, obezbedićemo Vam najbolje cene i uslove plaćanja na tržištu – moguće plaćanjem na čak 48 mesečnih rata bez kamate, imaćete garanciju i besplatan servis 2 godine.

Osim toga, ako imate dodatnih pitanja i nedoumica, ECHO tim će vam izaći u susret i nesebično pomoći.

Često Postavljena Pitanja

To znači da osobe koje su osigurane kroz sistem socijalnog osiguranja mogu dobiti slušne aparate uz subvenciju ili potpuno besplatno, u zavisnosti od uslova osiguranja.

Pravo na slušne aparate putem socijalnog osiguranja obično imaju osobe koje ispunjavaju određene kriterijume vezane za stepen oštećenja sluha i ekonomske uslove.

Možete se posavjetovati s našim stručnjacima koji će vas uputiti na odgovarajuće korake i dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje ovog prava.

Rokovi se mogu razlikovati u zavisnosti od propisa o socijalnom osiguranju. Preporučujemo da se što prije informišete i dostavite potrebnu dokumentaciju.

Postoji nekoliko uzroka gubitka sluha. Glavne su izloženost prekomjernoj buci, infekcije, genetika, urođene mane, infekcije glave i uha, starenje, negativne posljedice konzumiranja lijekova ili terapije raka.

Zakažite besplatan
test sluha i uređaj

Možete nas pronaći u skoro svim gradovima.