Nevidljivi slušni aparati

Sve što trebate znati o nevidljivim (kanalnim) slušnim aparatima

Nevidljivi slušni aparati (bube) su tip slušnog aparata dizajniranog da bude diskretan i manje vidljiv kada se stavi unutar uha ili u ušnom kanalu. Ovi uređaji su izrađeni po mjeri i postali su popularni među ljudima koji moraju nositi slušne aparate, ali ne žele da njihova upotreba bude vidljiva.
Djeluju na principu hvatanja zvučnih valova i usmjeravanja ih u ušni kanal. Unutrašnji dio uređaja zatim pojačava te zvukove kako bi poboljšao kvalitet slušanja.

Svaka osoba ima specifične potrebe, stoga postoje različite vrste nevidljivih uređaja:

Vrste kanalnih uređaja

Nevidljivi slušni aparat koji se nalazi potpuno u ušnom kanalu.

Dovršeno u kanalu (CIC)

Ovi slušni aparati se u potpunosti uklapaju u ušni kanal, čineći ih vrlo neupadljivim.

Nevidljivi slušni aparat koji se nalazi u slušnom kanalu

U kanalu
(ITC)

Ovi uređaji se postavljaju u ušni kanal, ali se i dalje mogu blago vidjeti iz vanjske školjke uha.

Slušni aparat koji se nalazi u ušnoj čašici.

U čašici za uši
(ITE)

Ovi uređaji se nalaze unutar vanjskog uha i mogu biti veći od CIC ili ITC uređaja.

Prednosti i nedostaci

Komarativna tabela koja poredi nevidljive sa tradicionalnim slušnim aparatia.

Da li su nevidljive proteze pravi izbor za vas?

Odlučivanje da li su nevidljivi slušni aparati pravi izbor za vas zahtijeva pažljivo razmatranje brojnih faktora. Evo nekoliko ključnih tačaka koje treba uzeti u obzir:

Vrsta i stepen gubitka sluha:
Nevidljivi slušni aparati možda nisu prikladni za sve vrste i nivoe oštećenja sluha. Na primjer, nisu najbolji izbor za osobe s vrlo teškim oštećenjem sluha.
Veličina i oblik ušnog kanala Vaš ušni kanal mora biti dovoljno velik da primi nevidljivi slušni aparat. Također, određene anomalije u anatomiji uha mogu ograničiti vašu sposobnost korištenja ovih uređaja. Oba s vrlo teškim gubitkom sluha.

Rukovanje uređajem:
Zbog njihove male veličine, nevidljive proteze može biti teže rukovati, postavljati i skidati, posebno za osobe s poteškoćama u kretanju ili artritisom.

Održavanje:
Budući da se nalaze duboko u ušnom kanalu, nevidljivi aparati su skloniji nakupljanju cerumena (ušnog voska) i moraju se češće čistiti.

Estetske preferencije:
Ako vam je glavna briga estetika i želite slušni aparat koji je teško primijetiti, nevidljivi slušni aparati su definitivno odličan izbor.

Cijena:
Nevidljivi slušni aparati su obično skuplji od drugih modela, zbog prednosti koje pružaju. U Bosni se cijene kanalskih uređaja kreću od oko 450e pa naviše, u zavisnosti od oštećenja. Svakako se prvo posavjetujte sa stručnjakom oko cijene.

Baterija:
Nevidljivi uređaji imaju manje baterije koje je potrebno češće mijenjati, pa ako vam redovno održavanje ne predstavlja problem, baterije ne bi trebale biti problem prilikom kupovine.

Tehnološke potrebe:
Ako želite slušni aparat s nizom naprednih funkcija (kao što je Bluetooth povezivanje, višekanalna audio obrada, itd.), nevidljivi modeli možda neće imati sve što tražite zbog svoje veličine, pa se prije kupovine obratite svom prodavaču.

Najbolji način da utvrdite da li su nevidljivi slušni aparati pravi izbor za vas je konsultacija sa kvalifikovanim akustičarom. specijalistom za slušne aparate. Oni će procijeniti vaš gubitak sluha, razumjeti vaše potrebe, mogućnosti i želje i preporučiti najprikladniji uređaj za vas. ECHO vam može pomoći i uputiti vas na pravo mjesto.

Pogodnosti koje pružamo:

✔️ Besplatan test sluha
✔️ Besplatna proba slušnog aparata
✔️ Najkvalitetniji aparati po najpovoljnijim cijenama
✔️ Kupovina aparata uz FZO/ZZO nalog
✔️ Odlični uslovi plaćanja – 36 mjesečnih rata – 3 godine
✔️ Garancija – 2 godine
✔️ Besplatan servis aparata – 2 godine
✔️ Besplatno podešavanje aparata

Nevidljivi slušni aparat u poređenu sa veličnom ruke

Često Postavljena Pitanja

Ovi uređaji hvataju zvuk iz okoline, pojačavaju ga i usmjeravaju direktno u ušni kanal. Unutrašnji dio uređaja zatim pojačava ove zvukove, omogućavajući korisnicima da čuju jasnije i bolje.

Da, mnogi modeli imaju napredne funkcije kao što je mogućnost povezivanja sa pametnim telefonima.

Da, kako tehnologija nastavlja da napreduje, očekuje se da će se izazovi smanjiti i uređaji će postati još više prilagođeni individualnim profilima sluha korisnika.

Budući da su prilagođene individualnom ušnom kanalu, većina korisnika ih smatra vrlo udobnim za nošenje.

Trajanje baterije zavisi od modela i upotrebe. Naš tim može pružiti specifične informacije o trajanju baterije za odabrani model.

Možete nas pronaći u skoro svim gradovima.